Kwaliteit en maatwerk. Het zijn woorden die vaak te pas en te onpas gebruikt worden.
Waarin zit dan het verschil? Hier enkele voor de consument gemakkelijk te checken voorbeelden:
Neen, eigenlijk niet. De correcte vraag is namelijk: is er een goede prijs/kwaliteit verhouding?
Als consument moet u zich vooral afvragen of u waar krijgt voor uw geld. Een keuken of meubel op maat is een investering die een groot deel van uw leven zal moeten meegaan. Bij veel Belgische gezinnen is de keuken de meest “geleefde” ruimte in huis. Maar liefst niet afgeleefd…
Uiteraard moet men appels met appels vergelijken, maar doet u met veel plezier even de test tussen bandwerk en maatwerk. Zelfde kwaliteit? Zelfde prijs indien u kiest voor hoogwaardige kwaliteit? Zelfde persoonlijke benadering en service? Niet voor niets zijn de West-Vlaamse KMO’s nog steeds nationaal gekend als hardwerkende, eerlijke bedrijven.
Bij Vareno gaan wij er nog steeds prat op enkel met kwaliteitsmateriaal te werken en bijgevolg kwaliteit te maken. Onze basisdoelstelling draait enkel en alleen daarom. Wij kiezen persoonlijk onze leveranciers en controleren steeds wat geleverd wordt.
Doordat het atelier naast onze showroom ligt, is er een heel nauwe feedback tussen de ontwerper en de schrijnwerkers en wordt elk plan van persoon tot persoon besproken alvorens in productie te gaan. Kleine probleempjes bij het plaatsen kunnen onmiddellijk opgelost worden doordat ook dit enkel door onze eigen mensen uitgevoerd wordt. Er is geen politiek mogelijk waarbij de ene het in de schoenen van de andere schuift.
Keukenketens of bekende keukennamen moeten telkens opnieuw zoeken om te snoeien in de kost van hun productie om concurrentieel te blijven. Dit resulteert soms in het gebruik van minderwaardig plaatmateriaal, dunnere kastruggen, lichter meubelbeslag, enz… Het transport van de fabriek naar de eindconsument is eveneens een kost die in rekening moet gebracht worden. Daarnaast spenderen ze wel ruime budgetten aan hun mediacampagne. In die zin koopt de consument misschien meer publiciteit en wat er gratis weggegeven wordt dan hij vermoedt. Op het einde moet iemand toch het totale kostenplaatje betalen en voor niets gaat de zon op. Elkeen is natuurlijk vrij in zijn keuze maar een verwittigd man/vrouw...
PRIVACYVERKLARING VARENO
VARENO BVBA, Sappenleenstraat 5, 8970 Poperinge met ondernemingsnummer 0441.690.884 verzamelt en verwerkt persoonsgegevens van (potentiële) klanten overeenkomstig deze privacyverklaring en de bepalingen van de Verordening (EU) 2016/679 van het Europees Parlement en de Raad van 27 april 2016 (“Algemene Verordening Gegevensbescherming”).
Verwerkingsdoeleinden
VARENO verzamelt en verwerkt de persoonsgegevens van klanten voor klanten- en orderbeheer (o.a. klantenadministratie, opvolgen van bestellingen/leveringen, garantieregistratie en -voorwaarden, facturatie, opvolgen van de solvabiliteit en het verzenden van marketing en gepersonaliseerde reclame). Vareno verbindt er zich toe de persoonsgegevens van haar klanten niet aan te wenden voor andere doeleinden.
Rechtsgrond(en) van de verwerking
Persoonsgegevens worden verwerkt op basis van artikel 6.1, noodzakelijk voor de uitvoering van een overeenkomst en voor de behartiging van onze gerechtvaardigde belang om te ondernemen, van de Algemene Verordening Gegevensbescherming.
Overmaken aan derden
Indien dit noodzakelijk is ter verwezenlijking van de vooropgestelde doeleinden, zullen de persoonsgegevens van de klant worden gedeeld met andere vennootschappen binnen de Europese Economische Ruimte die rechtstreeks of onrechtstreeks met VARENO BVBA verbonden zijn of met enige andere partner van VARENO;
VARENO garandeert dat deze ontvangers de nodige technische en organisatorische maatregelen zullen nemen ter bescherming van de persoonsgegevens.
Bewaarperiode
De persoonsgegevens verwerkt voor klantenbeheer zullen worden bewaard gedurende de termijn die noodzakelijk is om de dienst te leveren of aan de wettelijke vereisten te voldoen (onder andere op het gebied van boekhouding).
Recht van inzage, verbetering, wissing, beperking, bezwaar en overdraagbaarheid van persoonsgegevens
De klant heeft te allen tijde recht op inzage van zijn persoonsgegevens en kan ze (laten) verbeteren indien ze onjuist of onvolledig zijn, ze laten verwijderen, de verwerking ervan laten beperken en bezwaar te maken tegen de verwerking van hem betreffende persoonsgegevens op basis van artikel 6.1, met inbegrip van profilering op basis van die bepalingen.
Bovendien, heeft de klant het recht om een kopie (in een gestructureerde, gangbare en machinaal leesbare vorm) van zijn persoonsgegevens te bekomen en de persoonsgegevens te laten doorsturen naar een andere vennootschap.
Teneinde bovenvermelde rechten uit te oefenen, wordt de klant gevraagd om:
- zelf de instellingen van zijn klantenaccount aan te passen; en/of
- een e-mail te verzenden naar het volgende e-mailadres: valerie@vareno.be, waarbij de klant zijn identiteit aan de hand van zijn identiteitskaart met opgave van zijn adres zal aantonen.
Veiligheid en vertrouwelijkheid
VARENO neemt passende technische en organisatorische maatregelen om de persoonsgegevens van haar klanten te beschermen tegen toevallige of ongeoorloofde vernietiging, tegen toevallig verlies evenals iedere andere niet toegelaten verwerking van persoonsgegevens.
Direct marketing
De klant heeft het recht zich kosteloos te verzetten tegen elke verwerking van zijn persoonsgegevens met het oog op direct marketing, via eenvoudig verzoek op valerie@vareno.be.
Klacht
De Klant beschikt over het recht om een klacht in te dienen bij de Commissie voor de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer (Drukpersstraat 35, 1000 Brussel - commission@privacycommission.be).
HET GEBRUIK VAN COOKIES
Onze website maakt gebruik van cookies om onder meer statistieken bij te houden via Google Analytics. Meer informatie over het gebruik van cookies vindt u in onze privacyverklaring.
Tijdens een bezoek aan de site kunnen cookies op de harde schijf van uw computer geplaatst worden. Een cookie is een tekstbestand dat door de server van een website in de browser van uw computer of op uw mobiel apparaat geplaatst wordt wanneer u een website raadpleegt. Cookies kunnen niet worden gebruikt om personen te identificeren, een cookie kan slechts een machine identificeren.
U kan uw internetbrowser zodanig instellen dat cookies niet worden geaccepteerd, dat u een waarschuwing ontvangt wanneer een cookie geïnstalleerd wordt of dat de cookies nadien van uw harde schijf worden verwijderd. Dit kan u doen via de instellingen van uw browser. Hou er hierbij wel rekening mee dat bepaalde grafische elementen niet correct kunnen verschijnen, of dat u bepaalde applicaties niet zal kunnen gebruiken.
Graniet wordt reeds meerdere jaren, met succes, gebruikt in de keuken.
De voordelen van graniet zijn gekend:
Bij het gebruik van graniet, onderscheiden wij 3 verschillende afwerkingen:
Graniet is een natuursteen. Dit betekent dat iedere plaat uniek is. Kleur, vlekken, schakeringen, enz. zijn nooit identiek. Vooral bij sterk gekleurde en geaderde granietsoorten kan het verschil enorm zijn.
We raden aan om de graniet te impregneren. Dit is vooral geldig voor de verzoete en de gevlamde (anciento) afwerking.
Een graniet met een gepolijst oppervlakte is veel minder poreus dan een graniet met een gezoet oppervlak. De afwerking anciento tenslotte is veruit de meest poreuze afwerking.
Deze porositeit kan echter gemakkelijk weggenomen worden door het impregneren van het oppervlak. Hierbij bestaat de keuze tussen neutrale en kleurverdiepende impregneermiddelen.
Alhoewel graniet in sterke mate hittebestendig is, wordt het toch aangeraden om een onderzetter te gebruiken bij pannen en schalen die direct van het vuur of uit de oven komen, en dit om een “thermo shock” te voorkomen.
Hoe impregneren?
Handleiding:
De duur van de bescherming is afhankelijk van de steen en het gebruik van de keuken. Indien het water aan de oppervlakte parelt en de steen niet verkleurt, betekent dit dat de steen nog beschermd is. Indien het water in de steen intrekt, raden we aan om het aanrechtblad opnieuw te behandelen. Dit kan met LITHOFIN vlekstop of soortgelijke producten die bij Vareno te vinden zijn.
Eens de graniet geïmpregneerd is, wordt het reinigen heel eenvoudig met proper water en zeep.
Composiet-materialen zijn heel gebruiksvriendelijk in de keuken.
Uit testen door de fabrikant gedaan, blijkt dat deze platen resistent zijn tegen de meeste, in de keuken gebruikte, materialen.
Doch vragen wij Uw aandacht voor volgende punten:
Hoe aanbrengen van vlekstop?
Handleiding:
De duur van de bescherming is afhankelijk van de steen en het gebruik van de keuken. Indien het water aan de oppervlakte parelt en de steen niet verkleurt, betekent dit dat de steen nog beschermd is. Indien het water in de steen intrekt, raden we U aan om het aanrechtblad opnieuw te behandelen. U vindt LITHOFIN vlekstop of soortgelijke producten bij Vareno.
Eens geïmpregneerd, wordt het reinigen heel eenvoudig met proper water en zeep.
Bij het gebruik van blauwe hardsteen (e.a) dient u rekening te houden met het feit dat deze gevoelig zijn voor vetvlekken, en niet bestand zijn tegen zuren zoals citroen, azijn, enz… Deze zuren maken vlekken in de decoratieve laag van de steen.
Blauwe hardsteen, e.a., zijn minder krasbestendig dan graniet.
Hoe beschermen tegen vetstoffen?
-ofwel: inwrijven met vlekstop (poriënvuller)
-ofwel: inwrijven met Sesamolie.
1) vlekstop
De duur van de bescherming is afhankelijk van de steen en het gebruik van de keuken. Indien het water aan het oppervlakte parelt en de steen niet verkleurt, betekent dit dat de steen nog beschermd is. Indien het water in de steen intrekt, raden we aan om uw aanrechtblad opnieuw te behandelen. Dit kan met LITHOFIN vlekstop of soortgelijke producten die bij ons te verkrijgen zijn.
2) Inwrijven met sesamolie
Een bescherming met sesamolie moet regelmatig herhaald worden. Wij raden een onderhoudsbeurt aan na ca.8 maanden gebruik.
Dagelijks onderhoud bestaat uit schoonmaken met zeep (afwasproduct) en proper water.
Niet reinigen met afwaswater waar zich vetresten in bevinden.
Eventuele lichte vlekken veroorzaakt door zuren kunnen soms verbeterd worden door deze lichtjes met olie in te wrijven(alleen bij tabletten die met olie beschermd werden)
De basis waarvan vertrokken wordt om een meubel te maken zijn panelen. Een paneel is samengesteld uit een drager en een afwerkingslaag (deklaag) onder en boven. Deze afwerkingslaag is niet altijd aan beide zijden identiek. De drager zelf is bijvoorbeeld spaanplaat, MDF, multiplex of volkern. De deklaag is naar uw keuze melamine, laminaat, lakwerk of hout. Anderzijds kan er ook met massief hout gewerkt worden.
Laminaat of melamine?
Over de hamvraag wat nu het beste materiaal zou zijn, is de laatste tijd al veel inkt gevloeid. Laat ons stellen dat beide in dezelfde categorie thuis horen met soortgelijke kwaliteiten, voor- en nadelen. Uitwendig is het verschil voornamelijk bij de afboording zichtbaar.
Melamine is een in melaminehars gedrenkt bedrukt papier (decor) dat onder hoge druk op een drager verlijmd wordt.
De dikte van deze melaminelaag samen met de densiteit van de drager is bepalend voor de kwaliteit van het afgewerkte paneel.
De boorden van een paneel in melamine zijn afgerond.
Laminaat is opgebouwd uit verschillende lagen die samengeperst werden tot een plaat. De toplaag van deze verschillende lagen bestaat uit een papierfilm waarop een tekening (decor) werd afgedrukt. Bovenop de papierlaag ligt een transparante, harde kunststoflaag.
Ook hier is de dikte samen met de drager bepalend voor de kwaliteit van het paneel.
De rand van een paneel in laminaat is recht.
Bij Vareno is de drager van beide panelen spaanplaat of multiplex en de dikte 16,4 mm. De totale dikte is 18 mm.
Waarom dan gelakt of natuurhout?
Van zodra u met een front verkiest met groefjes in of een kaderdeur, stappen we bij Vareno over naar een afwerking waar het kleur of beits na het infreezen aangebracht wordt.
De basis van een gelakt paneel is MDF. Het lakwerk kan mat, satijn of hoogglanzend zijn en de kleur wordt door u bepaald.
Voor een keuken in natuurlijk hout, kan u kiezen tussen fineer en massief of een combinatie van beide.
De keuze van melamine, laminaat, gelakt of natuurhout heeft ook een invloed op uw budget. Er zijn op de markt ook zeer goedkope materialen en keukens. Vergeet echter niet dat u een keuken koopt en geen prijs. Nog vele jaren moet de keuken voldoen aan uw eisen. Tegenover elke prijs staat een kwaliteit.
We raden aan om uw graniet te impregneren. Dit is vooral geldig voor de verzoete en de gevlamde (anciento) afwerking.
Een graniet met een gepolijst oppervlakte is veel minder poreus dan een graniet met een gezoet oppervlak. De afwerking anciento tenslotte is veruit de meest poreuze afwerking.
Deze porositeit kan echter gemakkelijk weggenomen worden door het impregneren van het oppervlak. Hierbij bestaat de keuze tussen neutrale en kleurverdiepende impregneermiddelen.
Alhoewel graniet in sterke mate hittebestendig is, wordt het toch aangeraden om een onderzetter te gebruiken bij pannen en schalen die direct van het vuur of uit de oven komen, en dit om een “thermo shock” te voorkomen.
Composiet-materialen zijn heel gebruiksvriendelijk in de keuken.
Uit testen door de fabrikant gedaan, blijkt dat deze platen resistent zijn tegen de meeste in de keuken gebruikte materialen.
Composiet-materialen zijn in zekere mate hittebestendig, maar gebruik steeds een onderzetter bij pannen of schalen die direct van het vuur of uit de oven komen. De hitte zou het hars verbranden, wat onherstelbare sporen zou nalaten. Er wordt ook een “thermo shock” voorkomen.
Composiet-materialen zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Wij raden het gebruik van impregneermiddelen af bij de gepolijste uitvoering. Bij de overige uitvoeringen (alles wat niet glanzend is) raden we het sterk aan.
Regelmatig afwassen met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel is voldoende om het werkblad prachtig te houden.
Hardnekkige vervuiling kan verwijderd worden met CIF (niet op basis van Javel). Of anders kunt u een schoonmaakmiddel bij ons aankopen, wat het hardnekkig vuil gemakkelijk verwijdert.
Dekton is niet poreus en hoeft nooit te worden afgedicht. Het voorkomt van nature dat vloeistoffen en gassen het oppervlak binnendringen. Daardoor is het een onderhoudsvriendelijk oppervlak dat gemakkelijk schoon te maken is.
Hoewel andere oppervlakken bestand zijn tegen vlekken, is Dekton echter geheel vlekvast. Zelfs de hardnekkigste vlekken zoals wijn-, koffie-, stift- en roestvlekken kunnen gemakkelijk van het oppervlak worden verwijderd. Aangezien Dekton een extreem lage poreusheid heeft en geen hars bevat, is het bestand tegen chemische stoffen. Druppels of spatten van alledaagse huishoudelijke chemische stoffen zoals bleekmiddel, afvoerreinigers of ovenontvetters brengen geen schade toe aan Dekton.
Dekton is het meest krasvaste oppervlak op de markt en hoewel de snijbeweging van een mes Dekton niet beschadigt, wordt het gebruik van snijplanken wel aangeraden om uw keukengerei te beschermen.
Bij het gebruik van blauwe hardsteen (e.a) dient u rekening te houden met het feit dat deze gevoelig zijn voor vetvlekken, en niet bestand zijn tegen zuren zoals citroen, azijn, enz… Deze zuren maken vlekken in de decoratieve laag van de steen.
Blauwe hardsteen, e.a., zijn minder krasbestendig dan graniet.
Hoe beschermen tegen vetstoffen?
-ofwel: inwrijven met vlekstop (poriënvuller)
-ofwel: inwrijven met Sesamolie
1. Vlekstop
De duur van de bescherming is afhankelijk van de steen en het gebruik van de keuken. Indien het water aan het oppervlakte parelt en de steen niet verkleurt, betekent dit dat de steen nog beschermd is. Indien het water in de steen intrekt, raden we aan om uw aanrechtblad opnieuw te behandelen. Dit kan met LITHOFIN vlekstop of soortgelijke producten die bij ons te verkrijgen zijn.
2. Inwrijven met sesamolie
Een bescherming met sesamolie moet regelmatig herhaald worden. Wij raden een onderhoudsbeurt aan na ca.8 maanden gebruik.
Dagelijks onderhoud bestaat uit schoonmaken met zeep (afwasproduct) en proper water.
Niet reinigen met afwaswater waar zich vetresten in bevinden.
Eventuele lichte vlekken veroorzaakt door zuren kunnen soms verbeterd worden door deze lichtjes met olie in te wrijven(alleen bij tabletten die met olie beschermd werden)
Afhankelijk van de steensoort bestaan er 2 manieren.
Voor Arduin:
- inwrijven met vlekstop (poriënvuller)
- inwrijven met lijnzaadolie
Voor graniet, composiet en marmer is er maar 1 manier:
- inwrijven met vlekstop (poriënvuller)
Inwrijven met vlekstop
Handleiding:
De duur van de bescherming is afhankelijk van de steen en het gebruik van de keuken. Indien het water aan de oppervlakte parelt en de steen niet verkleurt, betekent dit dat de steen nog beschermd is. Indien het water in de steen intrekt, raden we U aan om het aanrechtblad opnieuw te behandelen. U vindt LITHOFIN vlekstop en soortgelijke produkten bij Vareno.
Eens de graniet geïmpregneerd is, wordt het reinigen heel eenvoudig met proper water en zeep.
Inwrijven met lijnzaadolie
Handleiding:
Een bescherming met lijnzaadolie moet regelmatig herhaald worden met een mengeling van 50/50 (olie-terpentijn). Wij raden een onderhoudsbeurt aan na ca.8 maanden gebruik.